Zet de burgemeester in de kou!

Aboutaleb in de kou
Impactlogo Cirkel ChristenUnie.png
Door Webredactie op 2 februari 2022 om 17:14

Zet de burgemeester in de kou!

De ChristenUnie heeft een motie ingediend om de kachel in het gemeentehuis en andere gemeentegebouwen lager te zetten op Warmetruiendag. Zo kunnen het college en ambtenaren zelf een dag ervaren wat energiearmoede is. De partij hoopt op deze manier aandacht te vragen voor energiearmoede in de stad, waardoor tienduizenden mensen in de kou zitten.

Tjalling Vonk, lijsttrekker van de ChristenUnie, stelt dat energiearmoede in Rotterdam een serieus probleem is: ‘We krijgen regelmatig bericht van mensen die niet meer weten hoe ze hun energierekening kunnen betalen. Voor veel Rotterdammers is het kiezen tussen schulden of met je gezin in de kou zitten. Daarom willen we volgende week de burgemeester in de kou zetten. Zo krijgen we energiearmoede op de agenda, want er moet écht meer gedaan worden’.

Elk jaar doen honderdduizenden Nederlanders mee aan Warmetruiendag, onder het motto 'verwarm jezelf, niet de wereld'. Dit jaar valt Warmetruiendag op vrijdag 11 februari. De ChristenUnie ziet de dag als een inspiratie om huizen flink te gaan verduurzamen en energiearmoede aan te pakken.

En voor het geval dat de burgemeester het koud krijgt, heeft Vonk al een oplossing: ‘We hebben een prachtige tweedehands trui van de Reshare Store voor hem klaar liggen’.  

Op donderdag 3 februari wordt de motie in stemming gebracht.