CHRISTENUNIE ROTTERDAM WINT DE BESTE VERKIEZINGSPOSTER VAN NEDERLAND!

poster social media post .jpg
Impactlogo Cirkel ChristenUnie.png
Door Webredactie op 17 maart 2022 om 16:11

CHRISTENUNIE ROTTERDAM WINT DE BESTE VERKIEZINGSPOSTER VAN NEDERLAND!

ChristenUnie Rotterdam is als winnaar uit de bus gekomen bij de verkiezing voor beste verkiezingsposter van Nederland. VNG Magazine selecteerde uit 108 inzendingen een top 5 en daarna mocht heel Nederland stemmen.

‘De nominatie was al een enorme eer en nu heeft het publiek ons ook nog naar de overwinning gestemd. We zijn heel dankbaar! Een fantastische waardering voor al die betrokken vrijwilligers’, aldus Tjalling Vonk, fractievoorzitter ChristenUnie.

De jury vond vooral de combinatie tussen eigen huisstijl en de stad Rotterdam zeer geslaagd. ‘Het affiche is herkenbaar als ChristenUnie-poster door het kleurgebruik, maar bevat directe en indirecte verwijzingen naar Rotterdam, die op een subtiele manier in het beeld en de tekst verwerkt zijn. Ten eerste is daar de skyline van Rotterdam, ten tweede de verwijzing naar het kunstwerk De verwoeste stad van Zadkine.

ChristenUnie Rotterdam is blij dat de boodschap goed is overgekomen. ‘Het beeld van Zadkine heeft ons aan het denken gezet. Wij zijn toch geen stad zonder hart?! Al die Rotterdammers vormen het hart van de stad en dat klopt als nooit tevoren! Daar zetten we ons iedere dag voor in!’

Opvallend is ook dat niet heel Rotterdam volhangt met deze posters. ‘Dit jaar hebben we bewust gekozen voor een duurzamere campagne. Geen plastic verkiezingsborden dus. Met een beetje creativiteit kun je ook prima campagne voeren. En opvallen. Kijk maar naar deze prijs!’