Tjalling Vonk beste raadslid van Rotterdam

Tjalling Beste Raadslid
Impactlogo Cirkel ChristenUnie.png
Door Webredactie op 14 december 2021 om 16:44

Tjalling Vonk beste raadslid van Rotterdam

Tjalling Vonk, fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP, is verkozen tot beste raadslid van Rotterdam. De jury, met journalisten van RTV Rijnmond, NOS, Vers Beton en AD/Rotterdams Dagblad, maakte haar keuze uit drie genomineerden. Dinsdag ontving hij de prijs in de Arminiuskerk.

Tjalling Vonk: ‘Ik ben enorm dankbaar om tot beste raadslid te zijn verkozen. Wat een eer! Maar deze prijs is net zo goed voor mijn fractiegenoten, het bestuur en al onze vrijwilligers. Zonder hen zou ik dit niet kunnen doen. We ervaren de prijs als een extra steun om ons met hart voor de stad in te blijven zetten.’

Grote successen van het raadslid zijn onder andere de uitbreiding van de opvang voor EU-migranten, positieve aandacht voor religieuze organisaties met het rapport ‘Tel je Zegeningen’ en het stopzetten van de kostendelersnorm voor jongeren. Ook voerde hij namens de partij de coalitieonderhandelingen van 2018, waar de ChristenUnie-SGP een wethouder voor armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg uit sleepte.

De verkiezing Beste Politicus van Rotterdam vindt elk jaar aan het einde van het jaar plaats en is een initiatief van de Rotterdamse politieke pers en het Periklesinstituut en wordt mede mogelijk gemaakt door Arminius en LOKAAL.

Deel dit bericht