Bos bloemen met bittere aanleiding

bos bloemen joodse gemeenschap
Impactlogo Cirkel ChristenUnie.png
Door Webredactie op 31 oktober 2023 om 12:43

Bos bloemen met bittere aanleiding

Niet elke week komt er een bos bloemen binnen bij de fractie. Ze zijn prachtig, maar de aanleiding is bitter. Binnen de Joodse gemeenschap in Nederland heerst veel angst door oplaaiende uitingen van antisemitisme. Hun gevoel van onveiligheid is in jaren niet zo groot geweest.

Ze zijn geschokt door wat ze horen en zien op straat en in de media. Hun vertegenwoordigers zoeken het gesprek met het college en de Palestijnse organisaties, maar ze vinden een dichte deur. Juist nu is het gesprek met elkaar nodig!

We roepen het college dan ook op om niet te aarzelen en op korte termijn een gesprek op het stadhuis te organiseren. Wij zullen ons blijven inzetten voor de veiligheid en het welzijn van de Joodse gemeenschap, zodat zij zich beschermd en gesteund weten als inwoners van onze stad.