Word lid!

Help de ChristenUnie naar een tweede zetel!

De ChristenUnie Rotterdam zit al jaren maar 1000 stemmen van een tweede zetel af. Om bij de verkiezingen van 2026 eindelijk die tweede zetel te halen, hebben we iets heel belangrijks nodig: meer leden. Leden zijn voor de ChristenUnie onmisbaar.

In 2023 is het doel om vijftig nieuwe leden te verwelkomen. Daarom willen we je vragen om lid te worden of aan je mede-rotterdammers te vragen of ze lid willen worden van de ChristenUnie Rotterdam. Help je mee?

Doe mee en wordt lid: Meld je hier aan

Waarom is een tweede zetel zo belangrijk voor de ChristenUnie Rotterdam?

  • Met een tweede zetel krijgt de ChristenUnie meer mogelijkheden om geïnspireerd door God zich in te zetten voor een hoopvolle samenleving. En voor een duurzame stad waar we met liefde én lef goed voor elkaar zijn; ongeacht afkomst, inkomen, achtergrond en geloof.
  • Met een tweede zetel heeft de ChristenUnie een grotere stem in de gemeenteraad. Zo is de kans groter dat onze voorstellen een meerderheid halen. De ChristenUnie krijgt meer spreektijd tijdens een raadsvergadering en meer middelen voor ondersteuning.
  • Het is soms niet makkelijk om in je eentje raadslid te zijn. Daarom is een tweede raadslid belangrijk, want samen sta je sterker dan alleen.

Waarom ben jij als lid belangrijk voor de ChristenUnie Rotterdam?

  • Leden zijn de ogen en oren van de ChristenUnie. Zo horen en zien we wat er speelt in Rotterdam.
  • Leden zijn onze brug naar de kiezer. Alleen met jouw netwerk in Rotterdam gaan we duizenden nieuwe kiezers verwelkomen.
  • Leden zijn een belangrijke bron van inkomsten. Alleen met jouw bijdrage lukt het om een grote campagne te organiseren.

 Wat heb je er aan om lid te worden van de ChristenUnie?

  • Je kunt jouw ideeën inbrengen bij de ChristenUnie en in de gemeenteraad
  • Je wordt uitgenodigd voor een rondleiding op het Rotterdamse stadhuis
  • Bij politieke ambitie krijg je de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen met cursussen en trainingen
  • Je bent welkom bij leuke en waardevolle evenementen van de ChristenUnie Rotterdam

Dus doe mee en wordt lid: Meld je hier aan. Je meldt je aan bij de landelijke partij en daarmee automatisch bij de lokale afdeling Rotterdam.

Vind je ons werk belangrijk, lid of geen lid, we zijn altijd blij met een gift. Steun de afdeling Rotterdam financieel d.m.v een gift. Ons rekeningnummer vind je hier

Benieuwd naar wat de ChristenUnie doet in Rotterdam? Schrijf je in voor de nieuwsbrief elders op deze pagina.

Wijkambassadeur, iets voor jou?

Onze betrokkenheid houdt niet op bij de deur van het stadhuis. We willen graag weten wat er in de wijken en buurten speelt en wat de mensen bezighoudt. Daarom zijn er speciale wijkambassadeurs actief. Iemand die zijn/haar wijk kent en weet wat er nodig is.  

Gelukkig zijn er al heel wat wijkambassadeurs actief, maar er kunnen er nog meer bij! 

Word je enthousiast om samen met ons energie te steken in je wijk en zo een extra helpende hand te zijn voor de fractie?
We maken graag kennis met je. Stuur je gegevens naar: wijkambassadeurs@rotterdam.christenunie.nl