Brief aan Rotterdamse kerken

Kerk Laurenskerk.jpg
Impactlogo Cirkel ChristenUnie.png
Door Webredactie op 4 februari 2022 om 16:00

Brief aan Rotterdamse kerken

Deze week stuurde de ChristenUnie een brief aan alle Rotterdamse kerken, als dank en waardering voor hun inzet. Ook werden de kerken uitgenodigd voor een gebedsbijeenkomst en het voorgangersontbijt.

Beste mensen,

Daar staat hij dan. Midden in het centrum. Met zijn armen omhoog. Schreeuwend naar boven. Zijn hart is koud en leeg. Verwoest. Verdwenen.

Waarschijnlijk heeft u hem zelf wel eens gezien. Het beeld van Zadkine. 'De Verwoeste Stad' of ook wel 'Stad zonder hart' genoemd. De kunstenaar wilde het menselijk lijden dat een stad moest ondergaan uitbeelden: "[Een stad] die slechts, met Gods genade, wilde leven en bloeien als een woud."

Het beeld inspireert mij. Want sinds de plaatsing van dit beeld is er veel gebeurd in onze stad. Het hart klopt weer als nooit tevoren. En dan bedoel ik niet alleen de prachtige gebouwen maar dan bedoel ik ook jullie! Alle kerken en religieuze gemeenschappen en de mensen daaraan verbonden. Jullie vormen samen ook het kloppend hart van de stad. Overal in de stad zie ik mensen die handen en voeten aan hun geloof geven.

Via deze brief wil ik u, als fractievoorzitter van de ChristenUnie, laten weten dat uw inzet wordt gezien én gewaardeerd. Niet alleen door ons als fractie, maar ik zie ook een verandering in de gemeenteraad plaatsvinden. De inzet van christenen wordt steeds meer opgemerkt. Wist u dat wij samen meer dan 200 miljoen waard zijn? Uit het onderzoek 'Tel je zegeningen' blijkt dat kerken en religieuze gemeenschappen met hun inzet en zorg voor de stad enorm van waarde zijn. Het vervult mij met enorme dankbaarheid dat zoveel mensen vanuit hun geloof antwoord geven op de maatschappelijke en sociale vragen van deze tijd.

In de afgelopen jaren dat ik lid mocht zijn van de gemeenteraad van Rotterdam heb ik ervaren hoe waardevol en onmisbaar jullie zijn voor de stad. Jullie brengen hoop. Een beetje licht op plekken waar het donker kan zijn. Soms duidelijk zichtbaar als het werk vanuit stichtingen en professionele organisaties werd gedaan. Soms minder zichtbaar als wijkbewoners aan de slag gingen omdat ze vonden dat er recht gedaan moest worden in hun buurt.

Samen met jullie hebben we Gods hart voor de stad zichtbaar mogen maken. We hebben met heel veel mensen mogen samenwerken om het goede te doen voor alle Rotterdammers. Voor het eerst mochten we als ChristenUnie een wethouder leveren: Michiel Grauss. Hij heeft zich de afgelopen vier jaar keihard ingezet om armoede te bestrijden en schulden terug te dringen. Toen hij begon, leefden 20,6% van de kinderen in Rotterdam in armoede. We zijn God enorm dankbaar dat we dit hebben kunnen terugbrengen naar 16,6%. Nog steeds veels te veel en we willen graag blijven strijden om dit verder te laten dalen.

Michiel Grauss: “Ik ben dankbaar voor iedereen die meegewerkt heeft aan de daling van kinderarmoede. Van de woningcorporaties, huisartsen, schuldhulpverlening, stichting House of Hope, Leger des Heils, de voedselbank, jeugdfonds sport en cultuur, kerken, het Laurensfonds, etc. Dit rijtje is nog lang niet af. Maar bovenal: Prijs de Heer. En elk kind in armoede is er een te veel dus we zijn er nog lang niet. Ora et Labora!”

Dat we alle Rotterdammers, met Gods genade, kunnen laten genieten van het leven en tot bloei laten komen.

Wij gaan voor een stad met een Hart. Doet u mee? 

In Christus verbonden,

Tjalling Vonk
Fractievoorzitter en lijsttrekker ChristenUnie Rotterdam

P.S. Wethouder Michiel Grauss en ik zouden u graag ontmoeten. Hierbij een uitnodiging voor de Gebedsmeeting voor Rotterdam i.s.m. 24/7 Prayer en het Voorgangersontbijt i.s.m. Jesus.net in de Watertoren. U bent van harte welkom!

Gebedsmeeting voor Rotterdam
I.s.m. 24/7 Prayer
Zaterdag 12 februari van 10.00-12.00
Heemraadssingel 221, 3023 CD Rotterdam

Voorgangersontbijt
Speciaal voor voorgangers en kerkelijk werkers i.s.m. Jesus.net
Donderdag 17 februari van 9.00-10.30
Watertorenweg 172, 3063 HA Rotterdam

Meer informatie en (verplicht) aanmelden via de mail: campagne010@rotterdam.christenunie.nl