Vacature stagiair(e) beleid

Fractiefoto Rotterdam
Impactlogo Cirkel ChristenUnie.png
Door Webredactie op 25 oktober 2022 om 14:10

Vacature stagiair(e) beleid

Een bijzondere kans om Rotterdam te leren kennen, ervaring op te doen in het politieke domein en je waarden te combineren met je studie. Wordt je hier enthousiast van? Solliciteer dan voor de plek van stagiair(e) beleid bij de ChristenUnie Rotterdam.

De ChristenUnie heeft één zetel in de Rotterdamse gemeenteraad. Met onze zetel krijgen we veel voor elkaar, maar het vraagt ook om maximale inzet. Want we geloven in Rotterdam.

Wat houdt de stage in?
De stage bestaat uit een inhoudelijk deel en een praktisch deel: je draagt bij aan het inhoudelijke werk door het schrijven van bijvoorbeeld schriftelijke vragen en commissievoorbereidingen. Daarnaast heb je een rol in het praktische werk van de fractie, zoals het notuleren bij de fractievergaderingen en het organiseren van acties en werkbezoeken.

De stageperiode is van 9 januari tot en met 17 maart, voor vier dagen in de week. In overleg is er ruimte voor andere begin- en einddata. Op de maandagavond is de fractievergadering, je aanwezigheid daarbij wordt verwacht.

Wat bieden we?
- Een kantoor in een van de mooiste panden van Rotterdam;
- Een hecht, hardwerkend en gezellig team;
- De kans om je kennis van en netwerk in Rotterdam te verbreden;
- De kans om mee te kijken én mee te doen in de politieke keuken.

Wat vragen we?
- Een goed inzicht in politieke verhoudingen en affiniteit met de standpunten van de ChristenUnie;
- De bereidheid om bij te springen wanneer nodig, ook buiten kantooruren;
- Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
- Energie en eigen initiatief.

Contactpersoon voor deze stagevacature is Robbert-Jan van de Werken. Eventuele vragen kun je stellen via rj.vdwerken@rotterdam.christenunie.nl of via de telefoon op 0648149282. Sollicitaties, voorzien van een motivatiebrief en curriculum vitae, kunnen tot uiterlijk 11 november a.s. worden gemaild naar rj.vdwerken@rotterdam.christenunie.nl. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 14 t/m 18 november.