Nieuwe woonruimte voor nieuwe Rotterdammers

Brainpark-I-masterplann.jpg
IMG_8783.jpg
Door Gerben van Dijk op 22 december 2022 om 13:45

Nieuwe woonruimte voor nieuwe Rotterdammers

Motie aangenomen!
Dankzij de ChristenUnie komt er ruimte voor 20 studerende statushouders in een nieuw wooncomplex op Brainpark I. In de gemeenteraad was brede steun voor onze motie om met de eigenaar afspraken te maken over de huisvesting van studerende statushouders. Hierdoor kunnen ze makkelijk contact op bouwen met leeftijdsgenoten en sneller hun plek vinden in de Rotterdamse samenleving.

Transformatie Brainpark
Het Brainpark in Rotterdam staat aan het begin van een transformatie. Het gebied Brainpark ligt aan de oostzijde van Rotterdam, ten zuiden van stadswijk Kralingen en vlakbij de campus van Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze groene bedrijvencampus heeft een ideale ligging en heeft dus veel potentie. Op dit moment staan er kantoorpanden uit de jaren ’80 en ’90. Langzaam maar zeker zal het gebied veranderen in een woongebied met de nodige voorzieningen. Afgelopen raadsvergadering is het bestemmingsplan van K.P. van der Mandelelaan 130 vastgesteld. Hiermee kan de transformatie van het gebied daadwerkelijk beginnen.

K.P. van der Mandelelaan 130
Aan de K.P. van der Mandelelaan 130 komt een nieuw gebouw met 614 studio’s en appartementen, gezamelijke voorzieningen, dakterrassen en enkele commerciële ruimtes. Van de 614 studio’s en appartementen komen 268 studio’s beschikbaar voor studenten, 111 voor sociale huur, 112 middenhuur en 123 vrije sector huur.